maanantai 4. maaliskuuta 2013

Golfautolla ajelemassa

Kairon keskusta on tiheään asuttua ja ruuhkaista aluetta. Viheralueita ei auton ikkunasta juurikaan paljon näe. Niitä on lähinnä hotellien, erilaisten klubien,compaundeissa,Niilin varrella jne.
 
 

Kolmas hotellimme ja myös viimeinen on kyllä virkistävä kokemus autossa matkustamisen  ja pölyisen keskustaelämän jälkeen. Täällä olemme neljä yötä ja sitten muutamme omaan vuokrakotiimme (siitä sitten blogissa myöhemmin juttua). Hotellimme pihalla on uima-allasalue ja sen ympärillä kauniita viheralueita.


Kun tytöt ja mieheni aamulla olivat lähteneet kouluun ja töihin, otin kamerani ja lähdin kävelylle hotellin ympäristöön.

 Lähialueelta löytyikin paljon värikkäitä kukkia, suihkulähteitä, viheralueita ja tekojärviä. 

 


Kun olin  kierrokseni hotellin ympäristöön tehnyt, kysyi joku hotellin esimiehistä, että haluaisinko tutustua paikalliseen golf-clubiin, sen alueisiin ja päärakennukseen.  
Ajattelin, että no mikä 
ettei, vaikka en ymmärrä kyllä golfista yhtikäs mitään! 
No, pikkuinen golf-auto ja kuljettaja tulivat minut hakemaan ja veivät ensin minut tutustumaan päärakennukseen. Siellä juttelin hyvin "vakuuttavasti" golfista jonkun kanssa ja katselin kivoja paikkoja.  Sitten lähdimme kiertämään pikkuautolla koko valtavan suurta golf-aluetta. Golfin ystävät voi käydä tuosta linkistä katsomassa tarkempia tietoja clubista: http://www.marriott.com/golf-hotels/caijw-jw-marriott-hotel-cairo/mirage-city-golf-club/5223295/about.mi

Tähän esittelyreissuun meni ainakin puolitoista tuntia! Otin paljon valokuvia ja kuljettaja höpötti erittäin huonolla englannilla koko ajan jotakin golfista.  


Kuuntelin toisella korvalla, mutta keskityin lähinnä nauttimaan raikkaasta ja lämpimästä ilmasta sekä kauniista maisemista...

 
Eihän sitä koskaan tiedä, vaikka joskus innostuisinkin golfista. Alue kyllä vakuutti!

Kun vihdoin palasimme hotellille takaisin, kysyin kuljettajalta , että paljonko keikka maksoi . Ei kuulemma mitään. No, annoin kuitenkin vähän tippiä, koska oli hauska ajella golf-autolla pitkin viheralueita ja mäkiä ylös ja alas. Kaikenlaista elämystä sitä saattaakin yllättäen tulla pienelle tutkimusretkelle lähtiessä... 4 kommenttia:

 1. Hei,

  terveiset Luxorista. Olen asunut taalla runsaat 10 vuotta, ja blogiakin pidan mutta vain perheelle.

  Suomen suurlahetysto laittoi facebookissa linkin blogiisi ja sita kautta loysin sivuille.

  Onpa kiva lukea juttujasi. Me olemme mieheni (egyptilainen) valilla miettineet, etta olisi kiva jonkin aikaa asua Kairossa, mutta pitaisi tosiaan koti, koulu ja tyo saada samalle akselille.

  Toivottelen kaikkea hyvaa teidan perheelle sinne Kairoon jatkossakin. :-)

  Aisha

  VastaaPoista
 2. Hyvä Sari. Ompa mukavaa luettavaa :)
  t. Sami G

  VastaaPoista
 3. Osaan niin kuvitella siut sinne keskustelemaan golfista :D Mahtavan näköistä- ja tuo sininen taivas, huoh! Tänne luvassa taas vaihteeksi lumipyryä...voikaahan hyvin,
  Hanna

  VastaaPoista