Vinkkejä Kairoon matkustaville



VINKKEJÄ KAIROON MATKUSTAVILLE:

Seuraa Suomen suurlähetystön matkustustiedotetta:

Suomen suurlähetystö Kairossa


Kairoon tulo: passi, maahantulokortti  ja viisumi

Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Viisumi vaaditaan. Maahantulokortti jaetaan lennolla ja siihen täytetään tiedot mm. lennon numerot, passin numerot, maassaoloaika ja syy (turism). Tämä kannattaa tehdä lentokoneessa valmiiksi,  niin säästyy aikaa toisessa päässä. Ellet maahantulokorttia jostain syystä saa lentokoneesta, kysy lentoemännältä tai Kairon lentokentällä on pöytiä, missä niitä on. Hyvä olisi olla kynä mukana, koska lentokoneessa tai pöydillä ei niitä välttämättä ole .                                                                                                          
Maahantulokortin kanssa mennään sitten ostamaan viisumi lentokentälle saavuttaessa. Se maksaa n.18 e/hlö. Viisumin voi ostaa rahanvaihtopisteestä ja samalla voi vaihtaa euroja Egypti punniksi.


Ellet löydä viisumin ostopaikkaa, niin kysy henkilökunnalta tai muilta turisteilta Viisumin kanssa mennään sitten passitarkastukseen, missä viisumi isketään kiinni passiin. Passitarkastuksia voi olla kymmeniä, joten passia ei kannata laittaa kovin kauas, ennen kuin olet saanut matkatavarasi ja pääset pääaulaan.




Pukeutuminen (lainaus matkajutut- sivulta):
Egyptissä vaatimattomuus kaunistaa. Punaisen meren turistikohteissa voi pitää yllä lähes mitä tahansa, mutta Kairon vanhassa kaupungissa sekä keskustassa kannattaa pukeutua löysiin, peittäviin vaatteisiin. Vaaleahiuksinen voi saada runsaasti huomiota. Moskeijoihin ei ole asiaa shortseissa. Olkapäät pitää peittää, samaten avonaiset V-aukkoiset t-paidat (voi vaikka kaula-aukon kohdalle laittaa esim. huivin) Yöelämässä voi pukeutua muodikkaasti ja näyttävästi. Alueelliset erot ovat suuret Egyptissä on suuret. Vaatimaton, hillitty käyttäytyminen ja pukeutuminen historiallisilla paikoilla on tapa osoittaa kunnioitusta. Keskiluokka pukeutuu länsimaisesti ja muodikkaasti.

Miten välttää vatsatauti?

Jaahas, tähän ei ole tietenkään mitään varsinaista neuvoa, eikä takeita... Itse aloimme syömään Rela- tabletteja (maitohappobakteereita) kuukausi ennen kuin lähdimme reissuun ja käytimme ahkerasti käsidesiä. Kaikkea olemme täällä syöneet…. Miehelleni tuli vatsakouristuksia ja korkea kuume. Siihen saimme paikallisesta apteekista lääkkeet ja seuraavana päivänä kuume oli poissa ja vatsa ok… Täällä on sellainen lääke kuin Antimel, jota paikalliset sanovat olevan hyvä vatsalääke, mutta jos on kuumetta, niin sitten sitä ei suositeltu…. Pullotettua vettä olemme juoneet, koska vesi täällä on niin klooripitoista. Hedelmät ja astiat olemme pesseet kyllä hanavedellä.




Rokotussuositukset: 

(matkailijan rokoteopas,  http://www.rokote.fi/Countries/829/Egypti.aspx)


EGYPTI

Hepatiitti A
Kaikille suositeltava rokotesuoja.


Hepatiitti B

Riskinarvion perusteella harkittava rokotesuoja.



Kurkkumätä-Jäykkäkouristus
Kaikille suositeltava rokotesuoja.


Lavantauti
Riskinarvion perusteella harkittava rokotesuoja.

Tuhkarokko-Sikotauti-Vihurirokko (MPR)
Kaikille suositeltava rokotesuoja.

Malaria
Malarian lääke-ehkäisyä ei tarvita.

Katso lisätietoja ja tarkempi maanosakohtainen malaria kartta THL:n sivuilta







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti