torstai 7. helmikuuta 2013

Eka päivä suurkaupungissa


7.2.2013

Aamulla nukuimme kymmeneen ja kävimme sitten viime tipassa aamupalalla. Sen jälkeen olimme yhteydessä läheisiin Skypen kautta. On se vaan niin uskomatonta, miten tällä nykytekniikalla voidaan jutella niin helposti toisten kanssa, vaikka ollaankin ihan toisella puolen maailmaa. Iltapäivällä lähdimme läheiseen isoon ostoskeskukseen hommaamaan puhelimiimme paikalliset puhelinliittymät. Citystar ostoskeskukseen mentiin turvatarkastuksen läpi. Enpä ole ikinä niin isossa ostarissa ollutkaan, kauppoja oli yli 600…Puhelimen kytkentöihin vierähti useampi tunti, mutta lopulta saatiin kaikki toimimaan hyvin. Sitten menimme syömään kunnolla. Ravintolapäällikkö oli tosi kiva ja oli kuulemma asunut Norjassa jonkin aikaa.Siinä sitten tuli juttua enemmänkin ja puhuttiin ruotsiakin. Annokset oli hyvät ja kohtuuhintaiset, noin puolet Suomen hinnoista. Varmaan palaamme uudestaan sinne joskus syömään.

Kävimme kaupassa ostamassa vähän iltapalaa. Paikallisissa kaupoissa on aina mielenkiintoista käydä katsomassa, mitä on tarjolla. Täällä on perjantai ja lauantai vapaata, ja siksi kuuden maissa torstaina olivat kaikki viikonloppuostoksilla niin kuin meillä perjantaisin… Kaupoissa ja ravintoloissa ei ollut alkoholia myynnissä, koska islamin uskonto sen nauttimisen kieltää. Kävimme vielä tyttöjen kanssa H&M:llä, missä oli alennusmyynnit. Tytöt löysivät alerekistä yhdet ohuet puserot.Olimme hiukan huoneen siisteydestä näreissään, ja siivooja oli korvaukseksi meille laittanut hauskoja asetelmia pyyhkeistä ja meidän tavaroista. Tulimme kaikki hyvälle mielelle ja olo alkoi tuntua kotoisammalta täällä…. 
Illalla otettiin iisisti ja katsottiin pari elokuvaa. Onneksi tässä maassa englanninkieliset ohjelmat ei ole dupattu!!!! Siinä nyt tulee sitten hyvin tuota englannin kielen harjoitusta kaikille…
Päivä meni mukavasti vaikkakin monet asiat ei täällä oikein toimineetkaan, mutta pikkuhiljaa….


2 kommenttia:

 1. Hellou Teille sinne Kairoon!

  Kiva kuulla, että kaikki on hyvin ja elämä on mallillaan. Mukava, että aloit bloggaamaan. Tulee samalla sähköinen päiväkirja, kuvineen päivineen. Ja saadaan seurata Teitin ja Kairon elämänmenoa täältä kaukaa Pohjolasta.
  Pauliina et kump

  VastaaPoista
 2. Hei,
  kiva lukea kuulumisianne.
  Kyllä varmaan saatte ajan kulumaan
  tuollaisessa miljöössä.
  Enkeleitä eteenne,
  Suvi

  VastaaPoista