sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Kairon liikenteessä


Tänään lähdimme ajelemaan Gizan pyramidialueelle. Kairon liikenne on kaaottista, koska ei ole mitään liikennesääntöjä, no rules... Kuskimme sanoi, että täytyy olla liikenteessä kuin käärme; luikerrella kaaoksen seassa, osata ennalta arvata käänteitä ja mukana on oltava myös onnea. Autojen peilistä roikkuu onnenamuletteja, rukousnauhoja ja ilmanraikastimia.

Tööttäämistä kuuluu koko ajan ja kun autot odottelevat jonossa tulevat kaupustelijat ikkunoihin myymään kaikenlaista tavaraa.Autojen seassa kulkee myös hevosia, aaseja, tsuk-tsukkeja ja tietenkin katuja ylittäviä ihmisiä. Teissä on usein hidasteita, joten suuria nopeuksia ei ole kuin isoimmilla teillä. Mutta nopeasti tähän kaaokseen näyttää tottuvan.Tärkein asia täällä onkin luotettava autonkuljettaja,joka toimii myös oppaana ja vartijana.

Pyramideistä kuvitellaan, että ne ovat keskellä aavikkoa. No tavallaan kyllä, mutta niiden ympärille on koko ajan enemmän tullut mm.kerrostaloasutusta ja tietenkin kaikenlaisia turisteille myyviä kaupustelijoita niiden liepeille. Kairon levottomuuksien takia turistit ovat vähentyneet ja myyjät suorastaan taistelevat niistä, joten omatoimisesti pyramideille ei ole mitään asiaa.... Emme käyneet tänään tämän lähempänä pyramidejä, koska sinne pitää läheteä heti aamulla. Ne menevät kiinni jo neljän maissa.


Kävimme pyramidien lähellä papyrysmuseossa (= museoksi naamioitu kauppa) ja siellä näytettiin, miten papyrystä tehdään käsin. Tässä seuraavassa linkki :  Näin tehdään papyrysta  . Näissä paikoissa tarjotaan yleensä teetä, turkkilaista kahvia tai mehua asiakkaille. Katselimme hienoja töitä, mutta emme ostaneet mitään. Kävimme muutamissa kaupoissa ja lähdimme takaisin hotellia kohti, koska parinkymmenen kilometrin matkassa vierähtää keskustassa helposti pari tuntia.


Matkalla autokuskimme vei meidät mehulle. Sitä tehtiin tällaisista ruokoista ja myydään vain tuoreena.  Juoma oli vaaleanvihreää ja tosi makeata, mutta ihan ok. Se puhdistaa kuulemma verta ....Paluumatkalla näkyi Mohamed Alin moskeija edessämme kukkulalla. Kuskimme sanoi, että se on hieno nähtävyys. Ehkä ensi viikonloppuna teemme retken sinne...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti