perjantai 22. maaliskuuta 2013

Kohtaamisia ostoskeskuksessaLähdimme Nooran kanssa aamupäivällä lähimpään ostoskeskukseen. Alueellamme on monia suuria ostoskeskuksia, kuten Downdown mall ja Meeting point mall. Lähellämme on  Future-, Silver Star, Seven Star yms. ostareita, missä on kaikissa kauppoja ja ravintoloita. Lähin ostoskeskus meiltä on aivan kävelymatkan päässä. Teiden varsilla on monenlaista porukkaa, joten ilman miestä on järkevämpää mennä matka taksilla. Soitimme Muhamed-kuskillemme. Hän on hyvä kuski, osaa puhua englantia ja eikä myöhästele, vaan saapuu yleensä hiukan etuajassa. Myöhemmin, kun hankimme auton (toivottavasti jo valmiiksi lommoisen ;), voin ajaa sinne itse. Taksimatkan hinta ei kuitenkaan päätä huimaa, sillä mittarin lukema näytti perillä noin 3 Le eli noin 30snt euroissa.

Olin käynyt  lähiostarissa  jo useita kertoja. Menimmekin sen vastapäätä olevaan toiseen pieneen ostariin. Sen yläkerrassa oli kauneushoitolan kyltti. Päätimme käydä katsomassa mitä kyltin takana on. Yllätykseksemme paikan mainoksessa oli  Ruotsin lippu. Astuimme liikkeeseen sisälle vähän arastellen kyselemään tarjonnasta. Vaaleahiuksinen nainen tuli luoksemme ja oli hyvin ystävällinen ja avulias. Selvisi, että hän on asunut aiemmin Ruotsissa perheensä kanssa ja nyt sitten muutaman vuoden täällä.
Päädyin leikkauttamaan hiuksistani latvat ja laitattamaan Nooralle ja minulle kummallekin ranskalaisen manikyyrin. Hinta yllätti positiivisesti – vain 3 euroa/nuppi. Kyseinen ruotsalainen hoitolan omistaja ottaa saman hinnan sekä paikallisilta, että länsimaalaisilta. Tämä tuntui hyvältä ja tietenkin meidän hintoihin verrattuna todella halvalta. Monissa paikoissa täällä on nimittäin länsimaalaisille kovemmat hinnat. 

Juutuimme ruotsalaisen omistajan kanssa suustamme kiinni varmaan pariksi tunniksi. Puhuimme välillä englantia ja ruotsia sekä opettelimme arabiaa kahvikupin ääressä. Sain häneltä monenlaisia vinkkejä siitä, mistä mitäkin alueeltamme löytyy. Sovimme Nooralle myös seuraavaksi aamuksi hieronta-ajan, mihin lopuksi kuului myös sauna! Ensimmäinen vierailu hoitolassa tuntui puolin sun toisin kotoisalta ja uskon, että tulen käymään siellä usein. 
Halusimme ostaa myös villalankaa neulomista varten, ja saimme kauneushoitolasta oppaan viemään meidät lankakauppaan. Hyvää villalankaa löytyi jonkin verran, mutta yllättävän kallista meidän mielestä. Liekö ollut taas länsimaisten hinnat käytössä...


Tämän jälkeen menimme paikalliseen apteekkiin. Apteekeissa ainakin joku puhuu yleensä englantia ja palvelu on  hyvää. Sieltä löytyy myös kaikkea kauneudenhoitotuotteita, samanlaisia kun meiltä Suomesta. Lisäksi, jos on vatsavaivoja, niin paikalliset lääkkeet auttavat yleensä aika hyvin. Hyvä lääke vatsavaivoihin on Antinal.  Meidän perheellä ei onneksi VIELÄ ole ollut suurempia ongelmia vatsavaivojen kanssa. Insha’ Allah- kuten paikalliset sanovat...

Kävimme ostamassa myös leivontatarvikkeita. Aikomuksenamme oli tehdä porkkanakakkua myöhemmin illalla. Kaikki  tarvikkeet löytyivätkin, tosin tiukan etsinnän tuloksena. Mieheni poimi meidät ja ostoksemme töistä palatessaan ja menimme kotiin.

Päivän saldona oli uusi tuttavuus ja kahvittelukaveri tästä läheltä. Olen hyvin iloinen siitä. Vieraassa maassa on niin monia uusia asioita ja käytänteitä, joista ei etukäteen tiedä. Arki ja rutiinit on rakennettava kokonaan uusiksi pala palalta, eikä se ole helppoa. Suomalainen logiikka asioiden hoitamisessa ei Egyptissä toimi, joten täällä asuneiden apu ja vinkit ovat hyvin arvokkaita näin alkuvaiheessa.3 kommenttia:

 1. Moi Sari!
  Pitipä tulla tätä blogia kurkkaamaan, kun nyt appiukkokin sinne teillepäin lennähti. Mukavalta näyttää. Ja tuota lämpöä sais vähän tulla jo Jyväskyläänkin...
  Hyvää pääsiäisen odotusta!
  t. ex-työkamusi Mari

  VastaaPoista
 2. Eikös taksien taksamittari ala pyörimään 2,5 punnasta?

  VastaaPoista
 3. Kyllä taksin perusmaksu on se 2,5. Asumme niin lähellä, että harvoin kerkee mennä paljon yli kolmen LE. Korjaan hinnan. Kiitos huomautuksesta!

  VastaaPoista