sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Kevätlomalla sattui ja tapahtui

Vesiautomaattimme
Viimeviikolla tapahtui kaikenlaista. Moni asia täällä rupesi ottamaan päähän; netti ei toimi, viemäri meni tukkoon, on vaikea selittää asioita,kun ei osaa kieltä, kyytien sumpliminen, veden hankkiminen jne. Eli arki on siis koittanut hyvine ja nyt myös huonoine puolineen. No aina sitä eteenpäin on päästy ja nyt hommat taas toimii aika kivasti (jonkin aikaa..), mutta pitkissä kantimissa niiden kuntoon saaminen on. Toisaalta mistään valtavan vakavista asioista ei ole ollut kyse.
Takapihan puumme ja varpunen oksallaMuutama ruusukin on jo auennut
 Egyptiläisen kevään tulemista on mielenkiintoista seurata. Aikaisemmin blogissa kirjoittelin Egyptin talvi-ja kesäkaudesta. Vaikka täällä onkin koko ajan lämmintä, niin kasveilla on ollut lepokausi ennen kunnon kesä alkua. Tänne muuttaessamme pihapuussa ei ollut yhtään lehteä. Nyt siinä on vaaleanvihreät isot lehdet ja myös pihan kukat alkavat kukkimaan.

Tytöillä oli viime viikko "kevätlomaa" todella rankasta ensimmäisestä kouluperiodista. Vihdoin heilläkin oli aikaa käydä vähän katsastamassa Kairon nähtävyyksiä ja Punaista merta Porto Sokhnassa (siitä blogissa myöhemmin...).


Tiistai-iltana kävimme Niilin risteilyllä. Se oli kiva kokemus!! Laiva oli koristeltu faarao-tyyliin, buffee oli heti alkuun, ohjelmassa oli napatanssia ja  musiikkia. Ulkona oli lempeä lämmin keli ja Kairon suurkaupungin valot. 

Paluumatkasta pikkubussilla muodostui pieni seikkailu - liikenne oli ruuhkaista, ja jonot eivät liikkuneet mihinkään tunteihin. Ruuhkan syynä olivat yliopiston opiskelijat. Heistä noin 220 oli saanut ruokamyrkytyksen yliopiston ruokalasta. Opiskelijat protestoivat nyt jo toistamiseen tapahtunutta asiaa sulkemalla yliopistonsa ympäriltä pääliikenneväylät ja vaativat rehtorin eroamista http://www.egyptindependent.com/news/al-azhar-university-students-protest-food-poisoning. Jouduimme etsimään melkoisesti kiertoreittejä. Välillä ajaen valtavirtaa vastaankin. Se tuntui pelottavalta. Tuntien jälkeen pääsimme vihdoin turvallisesti kotiin.

Perjantaina loput perheenjäsenet kävivät sekä Gizan että Sakkaran pyramideillä kokemassa kameleilla ratsastaen historian ihmeitä.

Hellamme toimii kaasulla
Viimeisenä lomapäivä teimme aamupalaksi lettuja, jotka maistuivat niin kotoisille. Kaasuliedenkin käyttö alkaa jo sujua...
Illalla juhlistimme loman päättymistä New Cairon downtownissa syömässä konkreettisesti ulkona. Porukkaa oli paljon liikenteessä ja palmut, suihkulähteet, lämpö, lukuisat ravintolat valoineen illan hämärässä toivat tunteen aivan kuin olisi etelän lomalla;) Tämän alueen ulkopuolelle taksin kyytiin hypätessä tämä  rauhallinen tunne haihtui nopeasti liikenteen ja ihmisten vilinään. Vieläkään en oikein ymmärrä, että olomme täällä on pysyvämpää....

1 kommentti:

  1. Ootahan vaan, ko totutte kaasuun, ni kotiin on saatava induktio :)

    VastaaPoista