lauantai 13. huhtikuuta 2013

Suomi-koulun aloittamista


Iso kasa suomalaisia lastenkirjoja ja - pelejä on levällään meidän olohuoneen lattialla. Kävin hakemassa ne Suomen suurlähetystöstä viime viikolla, koska aloitan Suomi-koulun vetäjänä ensi viikonloppuna.Tuntui kuin olisi saanut joululahjan kotiinsa, kun sai noin paljon erilaisia kirjoja! Omat tavarat ja mm. kirjat ovat nimittäin vasta matkalla Suomesta tänne ja ovat täällä ties millon... Useampi ilta on mennyt kirjoja selaillessa. Kirjat kuuluvat Suomi-koulun kirjastoon, mihin on niitä saatu sekä Suomi-seuralta että lahjoituksena. Kohta myös Suomi-koulun oppilaat pääsevät niitä lukemaan ja lainaamaan.


Muuten suomalaisia kirjoja käännetään nyt myös arabiaksi ja niitä julkaistaan ensi vuonna arabimaissa. Tästä enemmän voit lukea seuraavasta linkistä:
Suomalaisia kirjoja arabiaksi

Suomi-koulua on täällä Kairossa pidetty vuodesta 2004 lähtien ja viimeksi keväällä 2012. Sen jälkeen ei ole koululla ollut vetäjää. Muuttomme myötä tarjoutui minulle sopiva tilaisuus aloittaa koulu jälleen. Edelliseltä opettajalta olen saanut hyviä vinkkejä ja tietoa Suomi-koulun aiemmasta toiminnasta.

Mikä Suomi-koulu oikein on? 
Tästä voit lukea Suomen suurlähetystö Kairossa sivuilta -> Suomi-koulu käynnistyy 
Mukaan koulun oppilaaksi voi edelleen ilmoittautua milloin vaan! 

Suomi-kouluja on maailmalla reilusti yli sata ja Suomi-koulujen tuki ry:n mukaan täällä Afrikassa neljä ja Kairon koulu viides.


Tällä hetkellä Suomi-kouluun on ilmoittautunut kymmenen oppilasta ja ikähaitari 5-13 vuotta. Tyttärenikin ovat koulun toiminnassa mukana joko oppilaana tai apuopena tarvittaessa. Koulua pidetään noin joka toinen viikonloppu perjantaina tai lauantaina n. 3-4 tuntia kerralla. Tilat toimintaan saamme Mohandeseen päiväkodista erään vanhemman kautta. Ideoita on monenlaisia mielessä mm. ystävyyskoulutoimintaa Jyväskylään Kypärämäen koulun opettajien ja oppilaiden kanssaKoulun aloitus on aina jännittävää, mutta kunhan alkuun päästään, niin eiköhän se siitä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti