sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Oma pikku puutarhamme

Sosiaalisessa mediassa on ollut kauniita kuvia Suomen kesästä ja kukista. Ajattelin laittaa tänne vertailun vuoksi oman puutarhamme kukkia. Lajeja ei ole kovin monia, mutta osa on erilaisia kasveja kuin Suomen puutarhassani.

Kun muutimme tänne helmikuussa oli luonnossa jonkinlainen lepokausi meneillään  ja puutarhassamme oli vain vihreitä  pensaita. Mielessäni oli monenlaisia suunnitelmia, mitä voisi istuttaa tänne mm. hedelmäpuita, yrttejä jne. 

Aika täällä on kulunut kuitenkin ihan muissa kuin pihahommissa. Olenkin enimmäkseen tyytynyt vain seurailemaan, mitä kukkia mihinkin pensaaseen on pikkuhiljaa ilmestynyt. Sekin on ollut mielenkiintoista!
Tämän pensaan kukat aukesivat pihastamme ensimmäisenä ja se onkin kukkinut koko ajan siitä lähtien.
Nämä pensaat ovat juuri aloittaneet kukkimisenEräänä päivänä kävin ostamassa ruukkuja ja kukkia meidän puutarhuriapulaisen kanssa. Valitsin kadun kukkakaupasta, mitä kukkia haluaisin ja hän neuvotteli sitten hinnan ja istutti kukat.  Kaikenlaista ruukkua, kukkaa ja pensasta sitten tulikin - ei aivan sillälailla kuin ajattelin ja sovittiin, mutta " this is Egypt" ja näillä mennään, eikä turhia nipoteta...

Kukat olivat ruukuissa vähän aikaa kauniita, varsinkin jättiläismalvat, kunnes sitten kukkiminen loppui ja muutama kukka kuihtui. Tämä johtui varmaan osaksi siitä, että ruukkujen hiekkaseoksessa ei paljon ravinteita ollut.  

Kollaasi pihamme ruukkumalvoista.


Kun Pasi grillasi ulkona muutama viikko sitten, hän ehdotti, että laita tuhkat kasvien juurelle. Näin tein ja kaikki kasvit ovat nyt ruvenneet kukkimaan oikein innolla. Hyvä ja halpa konsti näköjään!

 
Tällä hetkellä kukkii valkoisena tämä yllä oleva jasmiinilta/kielolta tuoksuva lempipensaani  (joita ostin tänne neljä ) ja makuuhuoneemme ikkunasta näkyvä bouganville.Tätä punaista pensasta on jokapuolella puutarhaamme. Lehti on ehkä kauniimpi kuin kukka. Muistuttaa meidän salviaa...


Ruusun väriä ei ole paranneltu kuvan ottamisen jälkeen....


En ole koskaan oikein omassa puutarhassa välittänyt muista ruusuista  kuin juhannusruusuista. Ehkä siksi, että en jaksa niin lannoitella. Täällä on pihassamme muutama ruusupensas. 


Ruusuja tulee aina muutama kerrallaan ja ne ovat kahta väriä; vaaleanpunaisia tai aniliininpunasia. Kyllä jokaista tulee ihailtua, niin kauniita ne ovat.
 
Pihamme suurin puu on jacaranda. Kun tulimme helmikuussa siinä ei ollut yhtään lehteä, pelkkä runko. Keväällä puun lehdet olivat ihanan vaaleanvihreitä. Sitten puuhun tuli isoja violetteja kukintoja ja on pelkästään isot tummanvihreät lehdet..

Keväällä jagarandassa oli kauniit vaaleanvihreät lehdet
Jacarandan kukinto on näyttävä!

 Sitten puuhun tuli isoja näyttävän violetteja kukintoja ja nyt on pelkästään isot tummanvihreät lehdet.

Näkymä takapihalta portillemme
Takapihan muurin ympäri kasvaa pieniä puita, jotka vihreällä kestävällä vahapintaisella lehdellään peittää mukavasti muurin pinnan. Nurmikkoa ja pensaita kastellaan joka päivä ja aurinko ei porota pihaamme suoraan kuin muutamia tunteja päivällä, joten vehreys säilyy täällä kuumuudessakin. 

Pieni puutarhamme on ollut minulle täällä hiekka-aavikon keskellä todella tärkeä "henkireikä", niin kuin se on myös Suomessa.


Nautitaan vihreydestä ja kukista sekä kesästä kukin tahollamme !!!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti