maanantai 10. kesäkuuta 2013

Muuttolaatikkomme Suomesta tulivat tänään!!

 Jippii!!! Siinä ne nyt vihdoinkin ovat !!! Tavaramme Suomesta!

Pakkasimme helmikuussa Muuramen kodissa muuttolaatikoihin kaikenlaista tavaraa, jotka halusimme tänne Kairoon mukaan. Välttämättömimmät tavarat otimme mukaan matkalaukkuihin. 

Ennen kuin laatikot voitiin lähettää Muuramesta Kairoon  piti meidän täältä tietenkin löytää vuokra-asunto. Sen jälkeen paperitöissä meni aikaa. Seuraavaksi laatikot matkasivat pitkään kohti Aleksandrian satamaa ja vielä sieltä niiden saaminen tänne kesti pari viikkoa. 

Emme silti kyllä arvanneet laatikoita pakatessamme, että saisimme tavarat vasta neljän puolen kuukauden päästä :)Aluksi tietenkin harmittelimme, kun tavaroiden tulo kesti, koska kaikenlaista pientä puuttui, vaikka asuntomme olikin kalustettu. Mutta kaikkeen tottuu ja vähemmälläkin on pärjätty ja ostettu sitten, mitä välttämättä on tarvittu....Nyt olikin jännittävää nähdä, mitä laatikoihin olimme pakanneet, sillä siitä on jo niin kauan, että emme edes enää muista!


 
Tarpeellista vai täysin tarpeetonta? 
 Muumipyyhkeet tuo kotoisuutta, puukaulin leivontaan, hellehattu on enemmän kuin  tarpeellinen (mutta vain turistipaikoissa ja omalla takapihalla), pehmolehmä ei ehkä niin tarpeellinen, mutta kyllä sillekin paikka löytyy.

Sitten tietenkin muumimukeja ja -kulhoja, mariskooleja, Iittalan kivi-tuikkuja....ripaus suomalaisuutta kotiimme.


 Salmiakkia saimme läksiäislahjaksi ja kylläpä maistu nyt hyvältä! 

Tytöt häipyivät tavaroidensa kanssa omiin huoneisiin. Valokuvat, koriste-esineet, nuotit, muumilakanat, vaatteet jne. löytivät nopeasti paikkansa Kairon kodissamme. 

Katulapsia varten olin myös pakannut yhden laatikollisen tyttöjen vanhoja leluja ja tavaroita. Osan vien varmaan mukanani turvakodille jo keskiviikkona ja osa lähtee viikonloppuna kirpputorille, jonka tuotto menee katulasten ja äitien hyväksi. Varmaan tytöiltä löytyy varsinkin vaatteita lisää kirpputorille, kun tekevät vähän inventaariota.

Laatikot on nyt ihanasti levällään ympäri huushollia. Varmaan menee useampi päivä niitä sijoitellessa. Mutta yhdestä asiasta olen varma.Tänä yönä nukuttaa hyvin, kun sain oman vesityynyni !!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti