tiistai 27. elokuuta 2013

Ristiin rastiin Suomea

Lähtiessämme kesälomalle Kairosta Suomeen ajattelin, että Keihärinkoskella sijaitseva kesämökkimme olisi pääasiallisin tukikohtamme. Minulle se sitä olikin. Nautin siellä olosta lähisukuni kanssa erittäin paljon.Ellin ja Viivin kesään kuuluivat kuitenkin ystävät Muuramessa ja Jyväskylässä. Muuramen kotimme oli vuokrattu, joten tytöt kiertelivät siellä täällä yöpyen monissa eri paikoissa ja välillä mökillä.


Matkailu avartaa myös kotimaassa....kyllä! Tänä kesänä on tullut kierreltyä useita Suomen paikkoja ihastellen niitä ja upeita maisemia. Tietenkin Egyptissä asuminen omalta osaltaan on myös vaikuttanut siihen, että Suomea katselee taas toisin silmin. Ovathan nämä maat hyvin erilaisia, mutta molemmat upeita maita.Helsingissä koulutuksessa käydessäni istuin puiston penkille vain seurailemaan ohikulkevia ihmisiä ja liikennettä. Ihmiset ja meno ovat niin erilaista; rauhallista verrattuna Kairoon...
Riihimäellä vierailin ystäväni perheen luona. Kesäteatterin musikaali, näköalapaikka,  idylliset puutalokadut, hyvä seura, pihan terassi ja  junalla matkustaminen edustivat kaikki Suomen kesää parhaimmillaan!


Savonlinnassa kesäperinteisiin kaupungilla kuuluivat tietenkin lörtsyt torilla ja jätskit lippakioskilla sekä  Olavinlinnan maisemat. Savonlinna on aina lähellä sydäntäni,  sillä siellä oli minun mummola sekä sukulaisia, opiskelin siellä viisi vuotta ja mieheni on myös kotoisin sieltä.


Pyynikin näkötornissa tyttäret. Näsineula taustalla.
Tampereella on tullut käytyä tänä kesänä useaan otteeseen, koska esikoisemme asuu ja opiskelee siellä. Kaupunkiin en ollut aiemmin kunnolla tutustunut, mutta nyt kiertelimme Tamperetta ristiin rastiin. Ihastuin kaupungin kauniisiin rakennuksiin, Pyynikin maisemiin ja tunnelmallisiin ravintoloihin. Täällä olisi kiva itsekin olla opiskelijana! 


Kouvolasta noin 30 km päässä sijaitsee Unescon maailmanperintökohde Verla, joka on vanha pahvitehdas. Se oli yksi mielenkiintoisimmista kesän nähtävyyksistä. Suosittelen lämpimästi!  
  

                         Seuraavasta linkistä voit tutustua paikkaan tarkemmin: 
Maailmanperintökohde  Verla
 Kuopiossa olimme siskon tyttären ihanissa häissä Rauhanlahden kartanossa. 

Viikonlopun aikana kävimme myös Pasin sedän laivalla katsomassa Kuopiota vesiltä käsin.


Jyväskylässä onkin sitten tullut oltua yllin kyllin. Se on tuttuakin tutumpi kaupunki. Satama on ihan must-paikka. Veneitä on käytävä katsomassa.
KIITÄN kaikkia sukulaisia ja ystäviä, jotka majoititte minua ja tyttöjä tänä kesänä. Yhteisöllisyydestä puhutaan paljon. Tänä kesänä olemme sitä todellakin kokeneet, sillä meistä on huolehdittu ihanasti joka puolella! 

Lomamme on nyt loppunut ja Egyptin epävakaan tilanteen takia emme vielä ole palanneet Kairoon. Seuraavassa blogikirjoituksessa kerron kuulumisia enemmän tältä saralta.

2 kommenttia:

  1. Aiotteko te palata Kairoon sillä kuulin että nuorin tyttäresi on aloittanut koulun Muuramessa?

    VastaaPoista
  2. hei! terveiset Tampereelta! Nooraa näin joskus alkukesästä! melkein naapurissa asutaan! Olis kiva kuulla mitä teille kuuluu??? Kaikkea hyvää!!
    T.Tiina

    VastaaPoista