perjantai 7. helmikuuta 2014

Vuosi on vierähtänyt Kairoon lähdöstämme

Viime vuonna tähän aikaan pakkasimme kuumeisesti Muuramen kotimme viimeisiä tavaroita. Ilmassa oli sekä haikeutta että jännitystä... Yöllä 6.2. sitten jätimme kissoille ja ystäville jäähyväiset ja lähdimme matkaamaan kohti Kairoa.

Nyt muistelen mennyttä vuotta kaikkine muutoksineen. Muutoshan ei ole alkuun helppoa, mutta nopeasti sitä ihminen eri tilanteisiin sopeutuu.  Palaan lyhyesti viime vuoden tapahtumiin...

.
Kairoon muutettuamme aloitin heti blogin kirjoittamisen ystävieni pyynnöstä. Pidän kuvakirjojen teosta, joten blogin kautta tein samalla matkakirjaa kokemuksistamme.

"Ensimmäinen päivä suurkaupungissa" - blogitekstini (7.2. 2013) kuvaa innostusta ja ihmetystä uudesta kotikaupungista. 

Aiheita blogiteksteihin löytyi helposti ympäriltäni. Kirjoittamiseen innosti ja innostaa edelleen te- blogini lukijat sekä kotimaasta että ulkomailta.  
Hotellielon jälkeen löytyi meille New Cairosta koti, mihin asetuimme. Arkisin tytöt kävivät kansainvälistä koulua ja Pasi töissä. Oma viikkoni koostui kotihommien lisäksi muskarin pitämisestä lähellä olevassa kansainvälisessä päiväkodissa, turvakodissa vierailuista ja joka toinen viikonloppu pidin Suomi-koulua. Viikonloppuisin matkustelimme lähitienoon nähtävyyksissä.


Kun tytöillä alkoi koulusta kesäloma 21.6. suuntasimme loman aluksi Sharm El Sheikkiin sukeltelemaan. Sieltä jatkoimme 30.6. Kairon lentokentän kautta Suomeen. Samaisena päivänä Mursi syöstiin vallasta ja Egyptissä alkoi myllerrys. " Kairon kotiin paluu mietityttää"  - blogitekstissäni (3.9.2013) kuvaan perheemme epävarmuutta muuttuneessa tilanteessa. 

Pian kirjoitukseni jälkeen teimmekin päätöksen, että minä ja tytöt jäämme Muurameen ja Pasi palaa jatkamaan töitä Kairoon. Se päätös ei ollut helppo, mutta näin jälkeenpäin katsoen - etenkin lasten kannalta -  järkevä ratkaisu. Tytöt palasivat tuttuihin ja turvallisiin kouluihinsa ja omien kavereidensa piireihin. Marraskuussa aloitin myös työni luokanopettajana "uudessa" koulussa. Alku uuden luokan ja työyhteisön kanssa oli sekin haastavaa, mutta nyt viihdyn siellä hyvin!

Niin....vuosi onkin itse asiassa kulunut melko nopeasti ja olemme monenlaisia kokemuksia rikkaampia. Pasi jatkaa töitään Kairossa ja me jatkamme eloamme Muuramessa. Perheemme tapaa noin kerran kuussa joko Egyptissä, Suomessa tai sillä välillä. Pasilla työpesti kestää vielä vuoden, mikäli olosuhteet Kairossa vaan sen mahdollistavat. Viikot menevät nopeasti kaikilla, kun on touhua, mutta etenkin viikonloppuisin on ikävä yhteistä aikaa koko perheen kanssa. Onneksi Skypen ja Whatsupin kautta voi pitää yhteyttä päivittäin.

Seuraan viikottain  Egyptin tapahtumia. Uutiset sieltä vaan eivät ole viime aikoina olleet hyviä. ja toimittaja Päivi Arvosen blogikirjoituksen Asiasta enemmän kiinnostuneet voivat lukea esimerkiksi Suomen Kairon suurlähetystön suurlähettiläs Tuula Yrjölän blogikirjoituksen tulevasta keväästä

http://blogit.ulkoministerio.fi/kairo/kairon-kevat-tuo-mukanaan-hamasinin-hiekkamyrskyn-mutta-myos-presidentinvaalit/#comments

ja toimittaja Päivi Arvosen blogikirjoituksen

http://blog.toisinsanoen.fi/2014/02/09/uusia-terroriryhmia-sovintoajatuksia-ja-lakkoilevia-poliiseja/http://blog.toisinsanoen.fi/2014/02/09/uusia-terroriryhmia-sovintoajatuksia-ja-lakkoilevia-poliiseja/

Matkustamme talvilomalla tyttöjen kanssa viikoksi Kairon kotiimme ja sieltä viikonlopuksi Sharm El Sheikkiin. Tältä reissulta laitan sitten blogiini taas uusia kuvia ja kertomuksia.

         Sitä ennen nautimme Suomen talvesta!

.

 

2 kommenttia:

  1. Tuossa suurlähettilään blogissa on valitettavasti joitakin asiavirheitä (mm. Al Sisistä ei tullut sotamarsalkkaa, vaan kenttämarsalkka). Itse seuraan Egyptin tapahtumia mieluiten toimittaja Päivi Arvosen kirjoituksista, asiantuntevaa analyysiä on tullut jokaisesta Egyptin vaiheesta. Hänhän kirjoittaa mm. MTV:n verkkosivuille, Verkkouutisiin ja Toisin sanoen -blogiin (http://blog.toisinsanoen.fi).

    VastaaPoista
  2. Hei! Kiitos kommentistasi. Olen samaa mieltä, että Päivi Arvosen kirjoitukset ovat hyviä ja asiantuntevia. Tämän valitsin vain siksi, että se oli uusin kirjoitus ja kuvaa tulevaa kevättä. Asiavirheitä en huomannut.

    VastaaPoista