maanantai 11. maaliskuuta 2013

Kodin laittamista

Kotimme sivuportti
Kun lähdet etsimään jotakin mieleistä asiaa kaupasta, käyt useita vaihtoehtoja läpi ja palaat kuitenkin siihen, mitä katsoit ensimmäisenä ja ostat sen. Vähän näin kävi myös asunnon metsästyksessämme. Kävimme katsomassa ensimmäisenä tätä asuntoa, mutta silti kävimme vielä parissakymmenessä muussa esittelyssä (mikä oli tosi väsyttävää..) ja lopulta kuitenkin päädyimme tähän sijainnin, hinnan, kodikkaan sisustuksen sekä pikkupihan takia.






Asuntomme sijaitsee New Cairossa (n. 30 km keskustasta). Se on lähellä tyttöjen koulua ja kohtuullisen matkan pääs mieheni työpaikasta (n. puoli tuntia). Asuntomme on tyypiltään dublex-villa. Meidän on kaksi alinta kerrosta ja pieni takapiha. Lähellä on paljon asuttuja taloja, mutta myös asumattomia rakennuksia, niin kuin täällä on joka puolella.

Huoneistomme oli muuten kalustettu, paitsi Ellin huone. Viikonloppuna sitten kävimme kymmenen kalustekauppaa, että löysimme sinne kalusteita, huh!! Käyttötarvikkeita on pitänyt hankkia, esim. lakanat, pyyhkeet ja keittiöön kaikenlaista pientä. Kaikkea kyllä löytyy edulliseen hintaan paikallisesta kodintarvikeliikkeestä. 



Takapihamme patio
Takapihamme nurmikko oli aika huono, joten  päätimme uusia sen. Työmiehet tekivät sen paloista yhdessä päivässä, tosi ahkeria olivat! Apulaisemme Omar käy sitä nyt joka päivä kastelemassa ja korjailemassa. Kuulemma kukkiakin tulee vielä. Mielenkiinnolla odotan lopputulosta ja sitä, että kerkeän itse aloitella puutarhanhoitoa...


Keittiössä mahtuu kokkailemaan isollakin porukalla
Olen siivonnut kotiamme pikkuhiljaa, niin että joka nurkka tulisi käytyä, koska asunto oli vain päällisin puolin siivott ja keittiössä varsinkin oli aika työ. Puhtaudestakin tulee se kotoisuus. Mutta on tässä aika homma, koska asunnot ovat isompia täällä ja siivottavaa siis riittää… Jatkossa sitten siivoaja käy auttamassa. Työvoima täällä on halpaa ja mielellään työtä täällä paikallisille antaakin, mutta luotettavia työntekijöitä pitää kysellä.



Tyttäreni ostama koriste-esine
Suomesta on tulossa vielä kymmenisen laatikollista omia tavaroita. Siihen kyllä saattaa vierähtää aikaa ennen kuin ne ovat täällä... Harmittaa sikäli, että olisi mukava saada omia tavaroita tuomaan kotoisuutta. Mutta kärsivällisyyttä täällä on tullut, koska monet asiat kestää...mm. puhelin ja nettiasiat on niin vaikeata saada toimimaan kunnolla! 


Muutamia kukkivia kasvejakin löytyy


Pikkuhiljaa siis kotimme tänne alkaa rakentua ja tärkeintä on tietenkin se, että yhdessä teemme sen sellaiseksi, missä viihdymme...




 

5 kommenttia:

  1. Kiva, että koti on löytynyt ja hyvältä näyttää:)

    VastaaPoista
  2. Asta kysyy, miksi Ellin huone ei ollut valmis?! Hienolta siellä näyttää. Mukavaa kuulla, että olette päässeet asettumaan aloillenne. Terveisiä koko joukolle täältä Mikkelistä.

    VastaaPoista
  3. Täällä pakkasta -16, aamulla käynnistin auton -26 pakkasessa. Siksikö teidän patio näytti niin kutsuvalta? Täällä Saken kanssa vietetään koti-iltaa ja odotetaan viikonlopun alkua. Terveiset koko perheelle. Elätte unohtumattomia hetkiä, niitä on ilo katsella :)
    Hanna ja Sakke

    VastaaPoista
  4. Näyttää upealta! :-) Melkein alkaa tekemään mieli tsekkailla Kairon-lentoja ;o) Terkkuja teille hirmuisesti! t. Virpi

    VastaaPoista