perjantai 1. maaliskuuta 2013

No onkos tullut kesä, nyt talven keskelle...

Blogini otsikon joululaulu tuli jostain syystä täällä mieleen :) Talvi Kairossa on lämmin. Egyptissä on vain kaksi vuodenaikaa, marraskuusta huhtikuuhun oleva lämmin talvi ja toukokuusta lokakuuhun kestävä kuuma kesä. Kairossa on hyvin kuivaa ja sadetta tulee keskimäärin vain noin senttimetri vuodessa! Niili lisää kuitenkin ilmankosteutta alueella.

Katselin säätietoja sekä Kairosta että Jyväskylästä seuraavalle kymmenelle päivälle.  

Täsmäsää™

Jyväskylä

Täsmäsää™Kuten huomaatte on täällä talviajan lämpötila, vähän kuin meidän kesällä. Ulkona liikkuessa ei takkia tarvitse, ja päivällä tarkenisi lyhythihaisessa paidassa. Käytännössä meillä on kuitenkin pitkät housut ja villatakki tai pitkähihainen paita, myös osaksi senkin takia, että tässä kulttuurissa yleisillä paikoilla on suositeltavaa käyttää peittävää pukeutumista. Täällä useilla naisilla on  jalassaan uggit tai saappaat, päällä villapaitoja ja takkeja. 

Moni on kysynyt, että olemmeko jo ruskettuneet. Vastaus on, että emmepä juuri. Hotelleissamme ei ole ollut kuin parveke ja terasseja, ei mitään varsinaisia auringonottopaikkoja. Tytöillä on kouluun lähtö ollut seitsämältä (koulupäivät on aina 8-15.30) ja hotellilla he ovat  liikenneruuhkien takia usein vasta puoli viideltä, joten aurinkoa ei ole ollut aikaa ottaa...Viikonloput on vielä mennyt enimmäkseen ostoskeskuksissa, autossa istuessa ja kotia etsiessä... mutta kyllä, aurinko paistaa, on lämmin ja tästä lämmöstä nautimme.


Talvi näkyy myös kasvillisuudessa. Vaikka ilmasto on lämmin, on kasvukaudessa kuitenkin menossa jonkinlainen lepokausi. Nurmet on aika ruskeita, kukkivia kukkia on vähän, vihreät lehdet vahapintaisia ja osassa puista ei ole  lehtiä. Toki istutettuja kukkia pelargonioita, petunioita ym.  kukkii varsinkin hienojen rakennusten edessä ja tietenkin joka puolella on palmuja.

En vielä tiedä, minkälaista kasvillisuus täällä tulee vuoden kierrossa olemaan, mutta varmaan paljon uusia mielenkiintoisia lajeja tulee vastaan. Toivottavasti saan myös oman pikku puutarhan, jossa voin kasvien kasvua seurata. Sitä odotellessa suurkaupungissa aurinko laskee jälleen iltaan...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti